aA
Premjero Algirdo Brazausko komandos viešųjų ryšių vadovai imasi globoti visų ministerijų ir departamentų atstovus spaudai. Pirmajai diskusijai į Vyriausybę pasikvietęs atstovus spaudai premjero patarėjas Arvydas Juozaitis teigė, jog jie privalo "turėti patį tiesiausią priėjimą prie savo ministro", kad galėtų greitai ir profesionaliai išaiškinti visuomenei kabineto priiminėjamus sprendimus.
Business people
Premjero patarėjas Renaldas Gudauskas pabrėžė, kad patys atstovai spaudai turi stengtis keisti savo vadovų požiūrį į viešumą, "jeigu jie nemato reikalo aiškinti savo žingsnių".

Vyriausybės spaudos tarnybos vadovas Laurynas Bučalis prašė ministerijų atstovų iš anksto parengti pranešimus spaudai prie kiekvieno į Vyriausybę siunčiamo nutarimo projekto. "Jūs tiesiogiai bendraujate su žurnalistais, žinote galimą kritiką, visus kabliukus, todėl galite užbėgdami už akių parengti argumentuotą atsakymą" -, sakė L.Bučalis.

Jis prisiminė kelis didelio atgarsio sulaukusius Vyriausybės sprendimus - dėl minimalios cukraus kainos nustatymo, "Lietuvos dujų" privatizavimo, kai po Vyriausybės posėdžio teko "kelias valandas sėdėti su ministrais ir rengti paaiškinimą visuomenei".

"Šitą darbą dar prieš Vyriausybei priimant sprendimą turėtumėt atlikti jūs", - sakė atstovams spaudai L.Bučalis.

Diskusijoje dalyvavusi Europos reikalų komiteto viešųjų ryšių skyriaus laikinoji vadovė Dainida Valsiūnaitė prašė savo kolegų iš kitų institucijų komentuojant kai kuriuos nepopuliarius sprendimus neversti kaltės Europos Sąjungos reikalavimams. "Taip visas eurointegracijos viešųjų ryšių darbas nueina šuniui ant uodegos", - aiškino Europos komiteto atstovė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.