aA
JAV žvalgybos agentūros numatė 23 Afganistane esančias ekstremistų bazes ir kai kurias Talibano kariuomenės grupes, kaip prezidento George'o W.Busho paskelbto karo prieš terorizmą taikinius, trečiadienį pranešė laikraštis "The Washington Times".
Afganistan
Remdamasis JAV atstovais, laikraštis praneša, kad minėtos 23 mokomosios stovyklos yra išdėstytos visoje šios Vidurinės Azijos šalies teritorijoje, įskaitant objektus, esančius netoli Kabulo ir Dželalabado miestų.

JAV gynybos sekretorius Donaldas Rumsfeldas praėjusią savaitę pranešė grupei buvusių JAV vyriausybės pareigūnų, kad JAV pajėgų taikiniais paskirta daug "labai vertingų" Afganistane esančių objektų, pranešė "The Washington Times", kuris gavo šią informaciją iš vieno susitikimo dalyvių.

Pranešama, kad D.Rumsfeldas susitikime pareiškė, jog karo veiksmų metu greičiausiai nepavyks išvengti "šalutinių nuostolių". Atstovai nesuteikė išsamesnių žinių, kuriose vietose yra minėtos stovyklos, galinčios sulaukti regione mobilizuojamų JAV karinių pajėgų smūgių.

Rusija Jungtinių Tautų Saugumo Tarybai pareiškė, kad Afganistane yra 55 O.bin Ladeno stovyklos, biurai bei rezidencijos, ir tai - tik dalis jo "teroristinės infrastruktūros" šioje šalyje.

Gynybos pareigūnai taip pat pranešė, kad JAV pajėgų taikiniais numatytos kai kurios Talibano kariuomenės grupės. Sukarintas Talibano judėjimas, kuris įvairiais duomenimis kontroliuoja 90-95 proc. Afganistano teritorijos, suteikė prieglobstį įtariamam tarptautinio terorizmo organizatoriui O.bin Ladenui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.