aA
JAV viceprezidentas Alas Gore (Elas Goras) pradėjo rudens kampaniją dėl prezidento posto, Demokratų nacionaliniame konvente pažadėjęs sukurti "geresnę, teisingesnę, labiau klestinčią Ameriką".
Al Gore
Al Gore
Aštuonerius metus ėjęs viceprezidento pareigas, ketvirtadienį A. Gore pareiškė: "Šį vakarą stoviu čia toks, koks esu" ir teigė esąs pasirengęs atversti naują puslapį Baltųjų rūmų darbe.

Paskutinę keturias dienas trukusio konvento dieną įžengęs į salę, A. Gore susilaukė griausmingų ovacijų. Jis pasakė 51 minutę trukusią kalbą, deklaruodamas daugelį politinių krypčių ir išryškindamas kontrastus su Respublikonų partija (RP) dėl mokesčių sumažinimo, abortų bei kitų klausimų.

"Vardan visų dirbančių šeimų, kurios yra Amerikos stiprybė ir jėga, aš priimu iškėlimą" kandidatu, sakė A. Gore. "Jeigu jūs patikėsite man prezidentūrą, aš už jus kovosiu", žadėjo kandidatas.

Nuomonių apklausose atsiliekantys nuo respublikonų kandidato George W. Busho (Džordžo V. Bušo) ir kandidato į viceprezidentus Dicko Cheney (Diko Čeinio), demokratų kandidatai skubėjo atnaujinti kampaniją. A. Gore su rinkimų partneriu, senatoriumi Josephu Liebermanu (Džozefu Lybermanu), naktį išskrido į Viskonsiną, iš kur pradės rinkiminę kelionę, plaukdami laivu Misisipės upe.

Konvente A. Gore palietė platų vidaus klausimų ratą ir tik trumpai užsiminė apie užsienio reikalus. Jis pažadėjo tobulinti sveikatos apsaugą, aplinkosaugą, gerinti švietimą, kryptingai mažinti mokesčius ir reformuoti kampanijų finansavimą. Jis taip pat paminėjo kampaniją prieš vaikų rūkymą bei įstatymų prieš nusikaltimus iš neapykantos priėmimą.

"Šiuose rinkimuose skirtumas toks... Jie - už galinguosius. Mes - už žmones", sakė jis apie respublikonus ir demokratus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.