aA
Interpolo Lietuvos nacionalinio skyriaus iniciatyva paskelbta labiausiai pasaulyje ieškomo teroristo Osamos bin Ladeno paieška. Dienraštis "Respublika" rašo, kad Vidaus reikalų ministerijos interneto tinklapio ieškomų asmenų duomenų bazėje pirmadienį atsirado O.bin Ladeno pavardė.
Bin Laden
Dienraščio žiniomis, teroristo paieška paskelbta rugsėjo 20-ąją Interpolo Lietuvos nacionalinio skyriaus iniciatyva.

Mačiusiuosius O.bin Ladeną prašoma paskambinti į Interpolo Lietuvos nacionalinį skyrių, nors jo nuotraukos paieškos puslapyje nėra. Jei teroristas mėgintų prasmukti į Lietuvą, pareigūnai privalėtų įtariamą teroristinių išpuolių Amerikoje organizatorių tuoj pat sulaikyti.

Lietuvos Interpolo pareigūnų teigimu, yra paskelbta ir kitų teroristų paieška, tačiau ji VRM duomenų bazėje atsiras po kelių dienų, nes esą VRM pareigūnai nespėja skelbti visų užsieniečių paieškos.

Nors pasienyje su Lenkija bei Baltarusija vos ne kasdien sulaikomos nelegalų iš Afganistano, Pakistano ir kitų Azijos šalių grupės, Interpolo pareigūnų įsitikinimu, O.bin Ladenas nebandys legaliai ar nelegaliai keliauti per Lietuvą į Vakarų Europą.

Po teroristinių išpuolių JAV rugsėjo 11-ąją, 179 Interpolo šalių narių policijos buvo paprašytos ieškoti įtariamojo ir pranešti apie jį biurui Kaire ir Interpolo būstinei Prancūzijos Liono mieste.

O.bin Ladenas įtariamas rugsėjo 11 dieną organizavęs teroristinius išpuolius Niujorke ir Vašingtone, kurių metu žuvo tūkstančiai žmonių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.