aA
Spalio 10-ąją, Seimo rinkimų dieną, Vilniaus pasų poskyriai pažymas apie deklaruotą gyvenamąją vietą, apie įtraukimą į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą, taip pat laikinuosius pažymėjimus išduos nemokamai.
Pasas, asmens dokumentas
© DELFI
Kaip pranešė Vilniaus vyriausiasis policijos komisariatas (VPK), visi Vilniaus miesto teritorinių policijos komisariatų viešosios policijos pasų poskyriai sekmadienį dirbs nuo 9 iki 17 valandos.

Vyriausioji rinkimų komisija yra nustačiusi tvarką, pagal kurią gali balsuoti neįrašytas į apylinkės rinkėjų sąrašą rinkėjas, tačiau tik tuo atveju, jei jis į rinkimų apylinkės komisiją kreipiasi ne vėliau kaip iki balsavimo rinkimuose dienos 18 valandos ir pateikia asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinantį dokumentą su įrašu apie gyvenamąją vietą arba kartu pateikia pažymą apie deklaruotą gyvenamąją vietą rinkimų apylinkei priskirtu adresu ar pažymą apie įtraukimą į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą.

Pasak pranešimo spaudai, piliečiai, kurie prarado asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus ar baigėsi jų galiojimo laikas, taip pat tie, kurie iki šiol neatsiėmė savo asmens dokumentų, nedeklaravo savo gyvenamosios vietos ar nepateikė prašymo įtraukti juos į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą, turėtų nedelsdami kreiptis į jų gyvenamosios vietos pasų poskyrius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.