"Apetitas sparčiai auga", - pareiškė kulinarijos istorijos specialistė Harvardo universiteto Redklifo pažangių studijų institute Barbara Haber.
"Panašu, kad žmonės ne tik valgo taip tartum nebebus rytojaus, bet ir gamina valgį kur kas dažniau", - pažymėjo ji.
Ledainių tinklo atstovai tvirtina, kad per pirmąją savaitę po teroro išpuolio pardavimas padidėjo 4 procentais. O didžiuosiuose prekybos centruose prekyba pagyvėjo iš karto po rugsėjo 11-osios.
Dirbantys tėvai, kuriems anksčiau rūpėdavo tik nusipirkti ir išsinešti jau pagaminto maisto, dabar ėmėsi naminių sriubų ir makaronų su kaštonais. Laikraščių puslapiuose nuo San Francisko iki Alentauno Pensilvanijoje pilna receptų, kaip patogiai pasigaminti skanaus maisto.
Kaip rašo "Times", šiaip valgymo pagausėjimas yra sezoninis reiškinys - rudenį daugiau valgoma, bet esama ir tokių žmonių, kuriems valgis tapo narkotiku.
Visiškai akivaizdu, kad padaugėjo susirūpinimo kalorijas skaičiuojantiems, kurie sutriko ir nebežino, kaip laikytis dietos.
"Pastarosios dvi savaitės buvo sunkios daugeliui žmonių", - teigia tarptautinės svorio stebėtojų organizacijos "Weight Watchers International" atstovė spaudai Linda Carilli.