aA
Nuo vieno vandenyno iki kito, didmiesčiuose ir miesteliuose amerikiečiai pasinėrė į smaguriavimą, kad, anot "Los Angeles Times", bent kiek apramintų nuo teroristų išpuolių pagadintus nervus.
Food
Nors maisto pramonės atstovai sako, jog dar per anksti skelbti tokią statistiką, tačiau stebintis mitybos tendencijas asmenys sako, jog amerikiečių valgymo įpročiai pakito po rugsėjo 11-osios patirto šoko.

"Apetitas sparčiai auga", - pareiškė kulinarijos istorijos specialistė Harvardo universiteto Redklifo pažangių studijų institute Barbara Haber.

"Panašu, kad žmonės ne tik valgo taip tartum nebebus rytojaus, bet ir gamina valgį kur kas dažniau", - pažymėjo ji.

Ledainių tinklo atstovai tvirtina, kad per pirmąją savaitę po teroro išpuolio pardavimas padidėjo 4 procentais. O didžiuosiuose prekybos centruose prekyba pagyvėjo iš karto po rugsėjo 11-osios.

Dirbantys tėvai, kuriems anksčiau rūpėdavo tik nusipirkti ir išsinešti jau pagaminto maisto, dabar ėmėsi naminių sriubų ir makaronų su kaštonais. Laikraščių puslapiuose nuo San Francisko iki Alentauno Pensilvanijoje pilna receptų, kaip patogiai pasigaminti skanaus maisto.

Kaip rašo "Times", šiaip valgymo pagausėjimas yra sezoninis reiškinys - rudenį daugiau valgoma, bet esama ir tokių žmonių, kuriems valgis tapo narkotiku.

Visiškai akivaizdu, kad padaugėjo susirūpinimo kalorijas skaičiuojantiems, kurie sutriko ir nebežino, kaip laikytis dietos.

"Pastarosios dvi savaitės buvo sunkios daugeliui žmonių", - teigia tarptautinės svorio stebėtojų organizacijos "Weight Watchers International" atstovė spaudai Linda Carilli.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.