aA
Pirmadienį islamistų kovotojai Irake išplatino vaizdajuostę, kurioje nufilmuotas susidorojimas su dviem vyrais, prisistačiusiais irakiečių kilmės italu ir turku.
Spalio 2 dienos data pažymėtame vaizdo įraše rodoma, kaip vienas iš kovotojų skaito pareiškimą, kuriame abu vyrai kaltinami šnipinėjimu. Paskui abudu belaisviai nufilmuoti užrištomis akimis klūpantys prie griovio, kur ir nušaunami.

"Tai bausmė Dievo ir jo pranašo priešams, Dievas yra didis", - prieš nušaudamas vyrus, sako kovotojas.

Irakiečių kilmės italas, prisistatęs Iyado Anwaro Wali vardu, sakė Bagdade susipažinęs su vyru, kuris suvedė jį su Irano šnipais, o paskui - su Turkijos, Amerikos ir Izraelio agentais.

Susidorojimas įvykdytas dar neatslūgus nerimui dėl kitų Irake pagrobtų užsieniečių likimo. Kovotojų nelaisvėje yra atsidūręs britų inžinierius ir du prancūzų žurnalistai, įkaitais laikomi ir mažiausiai du libaniečiai bei keli Jordanijos gyventojai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.