aA
Prezidentas Valdas Adamkus pirmadienį paragino Seimo nario mandatų siekiančius politikus nežadėti neįmanomų dalykų. "Gerai žinome, kad daug žadant, net jei žadama ir nerealių dalykų, vieną kartą galima laimėti rinkimus. Bet paprastai tai būna tik pergalės iliuzija. Tokiems pažadų žarstytojams neišvengiamai ateina atpildo valanda. Nesulaukę žadėtojo rojaus, rinkėjai skaudžiai baudžia ir politikus, ir jų partijas", - konferencijoje "Piliečių pasirinkimas 2004" sakė prezidentas.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus
© ELTA
Pasak prezidento spaudos tarnybos, V.Adamkus apgailestavo, kad tokiais atvejais nukenčia ne tik tas, kuris iš tikrųjų rūpindamasis vien asmeniniais ar savo interesų grupės poreikiais, nepagrįstai dalijo pažadus, bet nukenčia ir visa politinė sistema, nes griaunamas žmonių pasitikėjimas visais politikais, demokratine valstybe.

"Lietuvai, dar tik kuriančiai socialinės gerovės visuomenę ir tvirtos teisinės valstybės pamatus, tai tiesiog pražūtinga", - įspėjo V.Adamkus.

Prezidentas pažymėjo, kad piliečių pasirinkimas sekmadienį vyksiančiuose Seimo rinkimuose lems Lietuvos politinį gyvenimą artimiausius ketverius metus.

"Tai bus metai, kai Europos Sąjungos ir NATO nare tapusi Lietuva turės pasinaudoti šios narystės suteiktomis galimybėmis. Mūsų šaliai kuo skubiau socialiniu ir ekonominiu požiūriu reikės vytis Europos Sąjungos senbuves", - sakė V.Adamkus.

Prezidento teigimu, ypač svarbu, kad piliečiai balsuotų už politines jėgas, palaikančias vakarietišką Lietuvos politikos kryptį ir pilietinės visuomenės kūrimo idėjas.

Konferencijoje "Piliečių pasirinkimas 2004" visuomeninių, mokslo, žiniasklaidos organizacijų atstovai bei politikai diskutavo apie politines aktualijas, pristatė partijų rinkiminių programų analizes.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.