aA
Spaudos konferencijoje pirmadienį jis teigė, kad iš Seimo konservatorių frakcijos išėjus nuosaikiesiems konservatoriams bei galutinai suskilus faktiškiems partneriams krikščionims demokratams, "savotiškai ore pakimba Andriaus Kubiliaus Vyriausybė, nes nuosekliai dingsta tas pagrindas, ta dauguma, kuria iki šiol rėmėsi A. Kubilius".

"Dauguma iširo, Vyriausybės pagrindas aižėja, tai būtų logiška, kad Andrius Kubilius parodytų iniciatyvą ir pabandytų Seime pasitikrinti", kalbėjo Č. Juršėnas.

Jo nuomone, pasitikrinti, ar A. Kubiliaus Vyriausybė tebeturi pasitikėjimą, turi pasiūlyti patys konservatoriai.

LDDP lyderis teigė, kad nebelikus faktiškosios daugumos Seime, "pakimba ore ir Seimo vadovybė priešakyje su Vytautu Landsbergiu".

"Juk ištirpus daugumai, kuo tada remiasi dešinioji Seimo vadovybė", klausė Č. Juršėnas, pastebėdamas, kad Seimo pirmininko padėtis dabar yra prastesnė negu 1992 metais per vadinamąją "parlamentinę rezistenciją".

1992 metais, Atkuriamajame Seime susiformavus kairiajai daugumai, V. Landsbergio šalininkai kurį laiką posėdžiaudavo atskirai, ir tai buvo pavadinta "parlamentine rezistencija".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.