aA
Asociacija CPL (Cyberathlete Professional League), užsiimanti kibernetinio sporto žaidynių organizavimu pareiškė prašiusi bendrovės “Valve Software” pakoreguoti žaidimą “Counter-Strike” specialiai oficialioms pasaulinio masto žaidynėms vyksiančioms šių metų gruodžio mėnesį.
GIGN
Bus bandoma kaip įmanoma labiau pritaikyti žaidimą ne tik žaidžiantiems, tačiau ir stebintiems žaidėjams, taip bandant pritraukti daugiau stebėtojų į panašaus rango žaidynes. Taip pat komandinę šaudyklę “Counter-Strike” papildyti komandomis, leisiančiomis įvesti klano ar komandos nario pavadinimą, taip išsaugant anksčiau žaidusiųjų ir atkuriant įvestojo rezultatus. Tokie pakeitimai neturės jokios įtakos pačiam žaidimo procesui, tačiau labai palengvins organizatorių darbą.

Nuspręsta per pasaulines žaidynes naudoti tik dvi skirtingas personažų uniformas: teroristai dėvės “Leet Krew” (žali marškiniai ir rudos kelnės), o smogikų būrys “French GIGN” (mėlynos spalvos apranga, juoda neperšaunama liemenė ir veidą slepianti kaukė) uniformas.

Gruodžio mėnesį Dalase (Teksaso valstija, JAV) vyksiantis renginys, manoma bus pati didžiausia kibernetine spartakiada pasaulyje. Sukviesta apie du tūkstančius žaidėjų iš trisdešimties pasaulio šalių, kurie vienu metu sėdės kiek didesnėje nei 18 000 kvadratinių metrų dydžio salėje.