aA
Suomijos Centrinė nuomininkų sąjunga kas mėnesį registruoja skelbimus apie nekilnojamojo turto nuomą mainais už intymias paslaugas. Vietos policijos tvirtinimu tokio pobūdžio sandoriai yra legalūs – jeigu tik nuomotojas nenaudoja jėgos ir negrasina, skelbia newsru.com.
Suomijoje populiarėja būsto nuoma už intymias paslaugas
© Shutterstock nuotr.

Dažniausiai tokios gyvenamojo ploto klausimo sprendimo schemos siūlomos studentėms, kurių finansinė situacija paprastai nėra labai gera. Vienintelė sąlyga – abu sandorio dalyviai privalo būti pilnamečiai, taip pat turi būti laikomasi įstatymo normų.

Vis dėlto teisėsaugininkai rekomenduoja moterims pranešti apie tokių pasiūlymų priėmimą. Policijos darbuotojai įsitikinę, kad tai padėtų išvengti nusikaltimų.

Suomijoje prostitucija formaliai įteisinta, tačiau sąvadavimas ir viešas prekiavimas seksualinėmis paslaugomis yra neteisėti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.