aA
Dėl lėšų stygiaus ir išaugusių skolų Klaipėdoje gali tekti uždaryti vos prieš metus atidarytą labdaros valgyklą. Valgykla buvo įkurta kelių privačių asmenų iniciatyva, įkūrus labdaros fondą "Likimo kelias". Šioje valgykloje kasdien valgo apie 150 žmonių.
Fondo atstovų teigimu, šiemet labai sumažėjo parama tiek pinigais, tiek ir maisto produktais. Valgykla yra įsiskolinusi už elektrą, šilumą, karštą vandenį, telefoną. Šios skolos siekia kelis tūkstančius litų.

Bendrovė "Klaipėdos šilumos tinklai" grasina už skolas valgyklą paduoti į teismą, jei nebus atsiskaityta per spalio mėnesį.

Valgykloje nuolat daugėja žemiau skurdo ribos atsidūrusių asmenų, kuriems būtina pagalba. Nugriovus šalia Kalotės sąvartyno nelegaliai pastatytas lūšneles, į valgyklą plūstelėjo išalkusių žmonių banga.

Spalio mėnesį labdaros valgykla tikisi sulaukti paramos iš Vokietijos. Siuntoje turėtų būti ekonomiška elektrinė viryklė, šaldytuvas ir maisto produktai.

Šiemet labdaros valgyklą parėmė kelios Klaipėdos bendrovės, tačiau verslininkai, anot valgyklos darbuotojų, labdaros atsisako dėl nepalankaus labdaros įstatymo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.