aA
"Patikimų duomenų apie tai, kad praėjusio penktadienio pavakare į policininkus šaudė sunkiais nusikaltimais įtariami psichikos ligoniai 33 metų Romas Zamolskis ir 25 metų Virginijus Savickis, nėra, tačiau negalime atmesti nė vienos prielaidos", - "Lietuvos rytui" teigė išpuolio prieš Kauno policininkus bylą tiriantis prokuroras Mindaugas Statkevičius.
Iki vakar vakaro įtariamieji sulaikyti nebuvo. Kaune buvo patikrinti keli policijai žinomi asmenys, linkę į neprognozuojamus nusikaltimus, tačiau įtarimai nepasitvirtino. Jokių rezultatų nedavė ir tradicinė sustiprintos paieškos priemonė - "Voratinklis".

Patrulių rinktinės ketvirtosios kuopos policininkai 23 metų Olegas Samsonas ir 27 metų Nerijus Baseckas buvo peršauti praėjusį penktadienį apie 17 valandą "Atžalyno" mokyklos stadione.

Vos tris mėnesius policijoje dirbančiam O.Samsonui sužalotas dešinės rankos riešas ir juosmuo. N.Baseckas sužeistas rimčiau - viena kulka pataikė į šlaunį, o kita kliudė žarnyną.

Manoma, kad nusikaltėliai į policininkus paleido 8-10 kulkų. Tačiau pavyko surasti ir ekspertams pateikti tik vieną. Iš "Makarov" pistoleto iššauta kulka operacijos metu išimta iš peršauto patrulio O.Samsono juosmens.

Peršautas pareigūnas tikina nusikaltėlio rankose matęs revolverį. Šią prielaidą patvirtina ir faktas, kad įvykio vietoje nerasta tūtelių, nes jos liko ginkle. Iš O.Samsono kūno išimta kulka kol kas yra vienintelis įkaltis.

Dar viena kulka yra įstrigusi kito patrulio N.Basecko kūno raumenyse. Tačiau ji ten tikriausiai ir liks, nes išėmimas būtų pavojingas nukentėjusiojo sveikatai.

Neišėmus kulkos lieka neaišku, iš kokio ginklo šaudė antrasis nusikaltėlis. Pareigūnai stebisi, kad nusikaltėliai nepaliko jokių įkalčių, kurie galėtų padėti tirti bylą.

Ieškodami įtariamųjų pareigūnai remiasi nukentėjusių patrulių bei įvykio liudininkų parodymais. Liudininkai šiek tiek skirtingai apibūdina nusikaltėlių išvaizdą. Daugiausia pateikiama nusikaltėlio, kuris pirmasis griebėsi ginklo ir nusitaikė O.Samsonui į galvą, požymių.

Šis vyras buvo apie 30 metų, apie 175 cm ūgio, tamsaus gymio. Nusikaltėlis buvo užsimaukšlinęs juodą odinę kepurę su snapeliu, bet iš po jos šonuose buvo matyti rusvai raudoni plaukai ir antakiai.

Plaukai galėjo būti sutepti želė arba nešvarūs, nes buvo glotniai prigludę prie galvos. Nusikaltėlis vilkėjo juoda odine striuke iki klubų, kaklą buvo apsirišęs šaliku, avėjo gerai nuvalytus batus.

Paprašytas parodyti dokumentus, nepažįstamasis pralemeno kelis žodžius suvalkiečių tarme. Į nusikaltėlio tartį dėmesį atkreipė ir motoroleriu važinėję paaugliai, prie kurių jis buvo priėjęs. "Jis šnekėjo taip, kaip kalbama Marijampolėje", - tikino nusikaltimo liudininkai.

Apie antro nusikaltėlio išvaizdą duomenų yra kur kas mažiau, nes jo visai nematė O.Samsonas ir tik nubėgantį pastebėjo N.Baseckas. Nuaidėjus pirmajam šūviui šis vyresnis, maždaug 35-40 metų vyras stovėjo po medžiais stadiono kampe. Šaudyti jis ėmė tik po to, kai ginklą išsitraukė N.Baseckas.

Antrasis banditas buvo aukštas, apie 190 cm ūgio, šviesių plaukų, be kepurės. Jis vilkėjo ruda medžiagine striuke ir mūvėjo džinsinėmis kelnėmis. Šio nusikaltėlio išvaizdą įsidėmėjo nedaug kas - iš darbo pro šalį su vaiku ėjusi moteris ir balkone buvusi pensininkė.

Nusikaltimo metu, apie 17 valandą, "Atžalyno" mokyklos stadione daugiausia buvo vaikų bei paauglių, kurie žaidė futbolą. Šūviai nuaidėjo tuo metu, kai patruliai priėjo prie vyro, bendravusio su motoroleriu važinėjusiais paaugliais, ir paprašė dokumentų. Paaugliai teigė prievartos ar grasinimų iš nepažįstamojo nepatyrę.

"Spėjama, kad ginkluotas žmogus norėjo atimti motorolerį. Galbūt nusikaltėliai norėjo vaikų ko nors paklausti", - vakar svarstė pareigūnai.

"Lietuvos rytas"