aA
Vyriausioji tarnybinės etikos komisija antradienį nutraukė tyrimus dėl Pagėgių savivaldybės mero Virginijaus Komskio ir šios savivaldybės tarybos narių Bronislovo Budvyčio ir Antano Levicko elgesio jiems dalyvaujant rengiant, svarstant ir balsuojant dėl nekilnojamojo turto mokesčio dydžio Pagėgių savivaldybėje 2012 metams nustatymo.
Virginijus Komskis
Virginijus Komskis
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Nurodytų savivaldybės politikų verslo įmonių sumokama nekilnojamojo turto mokesčio suma yra maža (didžiausia - apie 1700 Lt).

Komisijos nuomone, šių metų gegužės 19 d. savivaldybės tarybos sprendimu buvo nustatytas vienas, bendras minimalus mokesčio tarifas visam apmokestinamam nekilnojamajam turtui, dėl jo savivaldybėje nekilo jokių diskusijų ir nebuvo alternatyvių pasiūlymų.

Šis tarifas, lyginant su praėjusiais metais, nesikeitė, nebuvo svarstomas klausimas dėl Nekilnojamojo turto mokesčio įstatyme numatytų nekilnojamojo turto mokesčio lengvatų, taip pat nesvarstytas klausimas dėl nekilnojamojo turto mokesčio tarifo diferencijavimo pagal šiame įstatyme nustatytus kriterijus.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.