aA
Dėl dalyvavimo riaušėse prie Seimo nuteisti vilniečiai Tomas Čaikauskas ir Karolis Lenkovskis sulaukė dar vieno apkaltinamojo nuosprendžio – Vilniaus apygardos teismas jaunus vyrus pripažino kaltais dėl turto prievartavimo, nors nukentėjusysis teisme ir išsižadėjo savo parodymų.
Už narkotikus du riaušininkai reikalavo beveik 5 tūkst. Lt
© DELFI / Valdas Kopūstas

Teisėjas Vladislavas Lenčikas paskelbė, kad 24 metų T. Čaikauskas už grotų turės praleisti puspenktų metų (jam subendrinta bausmė su kitu nuosprendžiu), o anksčiau neteistas 26 metų K. Lenkovskis – 3 metus ir 8 mėnesius.

Nuteistieji taip pat pripažinti kaltais vadinamojoje riaušių prie Seimo byloje, tačiau joje nuosprendis dar nėra įsiteisėjęs. Be to, jų laukia dar vienas teismo procesas – prokurorai nuteistuosius kaltina dalyvavus narkotikų platinimu užsiėmusios nusikalstamos „Lapinų“ grupuotės veikloje.

Vilniaus apygardos teisme išnagrinėta byla dėl turto prievartavimo taip pat yra susijusi su narkotikais. Pareigūnai nustatė, kad nuo 2008-ųjų spalio iki 2009-ųjų rugpjūčio 10-osios T. Čaikauskas ir K. Lenkovskis su keliais dar nenustatytais asmenimis iš vilniečio Aleksandro Ž. reikalavo perduoti 4,8 tūkst. litų už jam perduotus narkotikus.

Bylos duomenimis, nuteistieji Aleksandrą Ž. nusivežė į mišką prie Didžiosios Riešės ir sumušė. Nukentėjusysis pareigūnams pasakojo, kad buvo jėga ištrauktas iš automobilio BMW X5 ir keliolika minučių buvo mušamas – esą T. Čaikauskas jį daužė medine lazda, o K. Lenkovskis smurtą vartojo automobilio akumuliatoriaus pakrovimo laidu.

Palikę sumuštą Aleksandrą Ž. nusikaltėliai išvažiavo savo reikalais, o nukentėjusysis atėjo į pirmą pasitaikiusį namą ir paprašė leisti nusiprausti kraują. Paskui vyras paskambino dtaugui ir paprašė parvežti į Vilnių, o dar vėliau kreipėsi pagalbos į policijos pareigūnus.

Kai baudžiamoji byla pasiekė teismą, nukentėjusysis pakeitė savo poziciją ir pareiškė, kad nei T. Čaikauskas, nei K. Lenkovskis prieš jį nevartojo jokio smurto, o esą pareiškimą parašyti privertė policijos pareigūnai. Be to, jis aiškino, kad su kaltinamaisiais palaiko gerus santykius, jie yra bičiuliai, o policijos pareigūnai už pareiškimo parašymą žadėjo jį paleisti į laisvę, nes jis esą tuo metu buvo sulaikytas kaip įtariamasis kitoje byloje.

Nukentėjusysis taip pat tvirtino, kad jį sumušė esą nepažįstami jaunuoliai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.