aA
Libijos oficialūs asmenys aiškiai davė suprasti, kad sieks mirties bausmės buvusio šalies diktatoriaus sūnui Saifui al Islamui Gaddafi, kuris pirmadienį pareikalavo advokato, skelbia telegraph.co.uk.
Saifas al Islamas Gaddafi
Saifas al Islamas Gaddafi
© Reuters/Scanpix

Buvusio Libijos diktatoriaus sūnus laikomas Zintane. Šio miesto karinės tarybos vadovas Osama Jueili pareiškė, kad klausimas, kur jis bus kalinamas gali visai netekti prasmės, jeigu teismas skirtų bausmę „baisesnę už kalėjimą“. Paklaustas, ar tikisi, kad šiuo atveju gali būti skirta mirties bausmė, jis atsakė: „Jeigu tik leidžia įstatymas“.

Neigia, kad nupjovė pirštus

O. Jueili yra tiesiogiai atsakingas už S. al Islamo Gaddafi įkalinimą ir pažadėjo, kad su juo bus gerai elgiamasi. Jis pareiškė, kad bus patenkintas kaltinamojo prašymas skirti advokatą. Buvusio diktatoriaus sūnus taip pat galėjo susitikti su ukrainiečiu gydytoju, kuris gydo sužeistą S. al Islamo Gaddafi ranką.

Pasigirdus kalboms, kad suimtąjį tyčia sužeidė jį į nelaisvę paėmę asmenys, S. al Islamą Gaddafi filmavo vietos žiniasklaida. Visiems žinomoje televizijos transliacijoje buvo rodoma, kaip sukilimo pradžioje S. al Islamas Gaddafi grūmoja pirštais į kamerą vadindamas kovotojus žiurkėmis. Atsakydami į tai sukilėliai pagrasino nupjauti jo pirštus.

Filmuotoje medžiagoje, kurioje buvusio diktatoriaus sūnus užfiksuotas jį į Zintaką skraidinusiame lėktuve, jo dešinės rankos nykštys ir smilius apibintuoti. Vaizdo įraše pats S. al Islamas tvirtina, kad jo ranka buvo sužalota per NATO oro antskrydį prieš mėnesį. „Mes su tuo neturime nieko bendro, - sako O. Jueili. - Leidome padaryti interviu su juo, kad pasaulis įsitikintų, jog jis laikomas patikimose rankose“.

Zintako civilinės tarybos vadovas Taheras al-Tourki taip pat paneigė minėtus gandus: „Sulaukiau daugybės skambučių, tvirtinančių, kad mes nupjovėme tuos pirštus. Tai netiesa, tačiau niekas mumis netiki“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.