aA
Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus pareigūnai Varėnos rajone pirmadienio vidurdienį sulaikė du asmenis, įtariamus neteisėtu nelegalių migrantų gabenimu.
Sulaikyti Lazdijų rajono gyventojai įtariami organizavę 20-ties nelegalų iš Afganistano vykimą per Lietuvą, pranešė VSAT.

Įtariamieji uždaryti į areštinę, juos apklausia VSAT operatyvininkai. Nustatinėjami ir ieškomi kiti asmenys, susiję su nelegalių migrantų gabenimu.

VSAT Varėnos rinktinės Operatyvinės veiklos skyriuje už nelegalių migrantų gabenimą iškelta baudžiamoji byla.

Rugsėjo 23 dieną VSAT Lazdijų rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus pareigūnai ir Akmenių užkardos pasieniečiai Baltarusijos pasienyje Lazdijų rajono Vainiūnų kaimo ribose sulaikė 20 nelegalių migrantų iš Afganistano.

20 vyrų buvo sulaikyti negyvenamajame vienkiemyje, dokumentų jie neturėjo. Iš Baltarusijos nelegalai valtimi buvo perkelti Nemunu.

Afganų teigimu, savo šalį jie paliko maždaug prieš 4 mėnesius. Nelegalai pirmiausiai pateko į Pakistaną, po to per Iraną ir Azerbaidžaną pasiekė Rusiją. Iš Maskvos jie atvyko į Minską, kur ir buvo suformuota sulaikytųjų grupė.

Nelegalūs migrantai neslėpė, kad galutinis jų kelionės tikslas, už kurią vedliams esą kiekvienas sumokėjo po 3 tūkst. JAV dolerių, buvo Vokietija ir Didžioji Britanija.

Sulaikytieji apgyvendinti Užsieniečių registracijos centre Pabradėje.

Tai buvo jau antroji Lietuvos pasieniečių pastaruoju metu sulaikyta didelė nelegalų iš Afganistano grupė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.