aA
Irano prezidento patarėjas žiniasklaidos klausimais Ali Akbaras Javanfehras nuteistas šešiems mėnesiams kalėjimo už „islamo vertybėms prieštaraujančios medžiagos platinimą“ ir dar pusę metų praleis už grotų už „visuotinės moralės pažeidimą“. Apie tai pranešė vietos informacijos agentūros, skelbia newsru.com.
Musulmonė
© Shutterstock nuotr.

Teismo sprendimu nuo pernai sausio iki dabar svarbiausiai Irano informacinei agentūrai „Irna“ vadovavęs Ali Akbaras Javanfekras privalės trejus metus atsisakyti leidybinės ir žurnalistinės veiklos.

Prezidento patarėjas turi teisę per dvidešimt dienų paduoti apeliaciją Aukščiausiajam Islamo Respublikos teismui.

Irano teisingumo institucijos įžvelgė įstatymų pažeidimus laikraščio „Khatoon“ straipsniuose. A. Akbaras Javanfekras buvo vyriausias šio laikraščio redaktorius.

Viename šio leidinio specialių numerių buvo išspausdintas interviu su buvusiu šalies prezidento patarėju kultūros klausimais Mehdi Kalhoru, kuris be kita ko kritikavo juodą islamo moterų aprangos spalvą – esą ši spalvą atkeliavo į Iraną iš Europos šacho monarchijos laikotarpiu.

M. Kalhoras tvirtino, kad europiečiai tradiciškai rengdavosi juodai „norėdami dalyvauti pasileidėlių vakarėliuose“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.