aA
Savaitgalį Lietuvos pasieniečiai sulaikė tris "Audi" markės automobilius, kurie, kaip įtariama, yra vogti.
Praėjusį ketvirtadienį Pasvalio pasienio užkardos pareigūnams Latvijos pasieniečiai pranešė, kad nuo Puodžiūnų - Krevgali supaprastinto pasienio kontrolės punkto kelio užtvaro nukirstos spynos, pranešė Pasienio policijos departamentas.

Šis kontrolės punktas dirba tik švenčių ir poilsio dienomis.

Latvijos policija Lietuvos pasieniečiams pranešė surinkusi informacijos, kad nenustatyti asmenys per valstybės sieną pergabeno iš Latvijos piliečio pavogtą 1979 m. laidos automobilį "Audi 80".

Penktadienį policijos pareigūnai Pasvalio rajone, Gružių kaimo sodyboje, esančioje maždaug už 20 km nuo Lietuvos ir Latvijos valstybės sienos, sulaikė tris šio rajono gyventojus. Tai broliai Kęstutis (g. 1974 m.) ir Andrejus (g. 1979 m.) Šulčiai bei Gedvaldas Balsevičius (g. 1979 m.). K. Šulčius tik prieš porą dienų buvo paleistas iš įkalinimo įstaigos, kur atliko bausmę už vagystę.

Šalia pastato stovėjo pavogtasis automobilis su latviškais numeriais.

Šiaulių pasieniečiai dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo, padaryto grupės iš anksto susitarusių asmenų, iškėlė baudžiamąją bylą. Broliams Šulčiams paskirta kardomoji priemonė - suėmimas 2 mėnesiams, G. Balsevičius po apklausos paleistas.

Latvijos policijai nusiųsti paklausimai dėl automobilio vagystės. Laukiama oficialių dokumentų.

Penktadienį Kybartų pasieniečiai sulaikė į Rusiją vykusį 1988 m. laidos automobilį "Audi 80". Jį vairavo Vilkaviškio gyventojas D. T. (g. 1970 m.). Nustatyta, kad automobilis kovo 22 d. buvo pavogtas ir jo ieškojo policijos pareigūnai.

Automobilis ir vairuotojas perduoti Vilkaviškio rajono policijos komisariato pareigūnams.

Šeštadienį Smėlynės kontrolės punkto pasieniečiai sulaikė į Latviją vykusį 1996 m. laidos automobilį "Audi A4".

Jį vairavo Rusijos pilietis Pskovo gyventojas I. S. (g. 1954 m.). Užsienietis teigė, kad mašiną iš nepažįstamo asmens įsigijo Gariūnų turgavietėje.

Nustatyta, kad automobilis kovo 7 d. buvo pavogtas Druskininkuose ir jo ieškojo minėto miesto policijos pareigūnai.

Automobilis ir vairuotojas perduoti Zarasų raj. policijos komisariato pareigūnams.

Šiemet Lietuvos pasieniečiai jau sulaikė 39 automobilius, kurie, kaip įtariama, buvo pavogti. Praėjusiais metais pasienio policija tokių automobilių iš viso sulaikė 178.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.