aA
Apsinuoginę antimilitaristinės demonstracijos dalyviai žygiavo vieno iš Oregono valstijos miesto gatvėmis, nešdami plakatus su užrašu “Bandelių – ne bombų!”. Demonstracijos Ešlende dalyviai protestavo prieš galimą JAV karinį atkirtį Afganistanui.
Bomb
Pasak vietos policijos pareigūnų, protesto akcijos metu nebuvo areštuotas nei vienas demonstrantas.

“Mes mėginame paraginti imtis logiško atsako terorizmui. Tai pareiškimas apie žmonių laisves. Mes rodome save pasauliui”, - vietos laikraščiui sakė demonstrantas. Ešlendo policijos departamento leitenantas Mike’as Bianca patikino, kad demonstracija teisėta.

“Mylėkitės, o ne kariaukite” – aš prisimenu šį posakį. Mūsų valstijoje galioja nepadoraus elgesio įstatymas, tačiau jis susijęs su seksualumo demonstravimu, o ne bendru apsinuoginimu. Jeigu jie, pavyzdžiui, sutrukdytų eismui ar sukeltų visuomenės pasipiktinimą, tai jau būtų įstatymo pažeidimas”, - sakė jis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.