aA
Spaudos konferencijoje pirmadienį Seimo konservatorių frakcijos seniūnas Arvydas Vidžiūnas apgailestavo, kad "partijų brendimas, raida, tobulėjimas eina ne naujos programinės, ideologinės kokybės, o mechaninės kiekybės kūrimo kryptimi".

Anot jo, tokią tendenciją patvirtina "Socialdemokratija 2000", Lietuvos liaudies partija, modernieji krikščionys demokratai ir nuosakieji konservatoriai.

A. Vidžiūnas apgailestavo, kad "bet koks rimtesnis susikirtimas partijoje iš karto gimdo naują partiją", o tokie nuskilimai "garantuoja tik kokią vieną ar dvi vietas per savivaldybių rinkimus".

Konservatorių frakcijos seniūnas teigė, kad tartis dėl "dalykiškai sutartinio Seimo darbo iki Seimo rinkimų" bei dėl paramos Andriaus Kubiliaus Vyriausybei artimiausiu metu bus kviečiamos "visos nuskilusios grupės ir visi dešinieji iki pat centro".

"A. Kubiliaus Vyriausybė turi dirbti, ir per tą laiką mes turime padaryti svarbiausius negrįžtamus sprendimus. Oponavimas oponavimu, o darbus reikia daryti ateičiai", pabrėžė A. Vidžiūnas.

Kaip savo potencialius partnerius konservatorių frakcija vertina krikščionis demokratus, Politinių kalinių ir tremtinių sąjungą, Lietuvos liaudies partiją, Liberalų sąjungą bei Centro sąjungą.

"Vieni mes neturėtumėm likti. Jeigu nesugebėsime tartis ir susitarti, tai mūsų partijos ateitis yra prasta", teigė A. Vidžiūnas.

Jis pareiškė, kad Tėvynės sąjungos frakcija dėl visų sprendimų žada tartis ir su atskilusiais Gedimino Vagnoriaus šalininkais.

"Visiškai tokios reakcijos ir tokio paties atsakymo mes laukiame iš naujosios frakcijos", kalbėjo A. Vidžiūnas, vildamasis, kad nuosaikieji konservatoriai nebalsuos kartu su socialdemokratais, LDDP ir "kitais nesutaikomais opozicionieriais".

Kartu A. Vidžiūnas baiminasi, kad G. Vagnoriaus vadovaujami nuosaikieji konservatoriai nenueitų lengvų pažadų dalijimo ir ne visai atsakingo kalbėjimo keliu.

Jis pastebėjo, kad "kolegų nuosaikiųjų lūpose jau daugoka populistinio kalbėjimo".

Ketvirtadienį 13-kai Seimo narių "vagnorininkų" paskelbus apie Nuosaikiųjų frakcijos formavimą, Seimo konservatorių frakcija sumažėjo nuo 61 iki 51 parlamentaro. Kartu su 12 krikščionių demokratų frakcijos narių bei frakcijoms nepriklausančiu Seimo pirmininku valdančioji grupuotė turi tik 64 balsus iš 138 esamų parlamentarų. Toks balsų išsidėliojimas gali būti vertinimas kaip buvusios daugumos virtimas mažuma.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.