aA
Lietuvoje visiems kalbant tik apie gėjus bei jų teises, lesbietės sugalvojo priminti ir apie save. Lietuvos gėjų lygos savanorių merginų komanda aršiausiam homoseksualų priešui Petrui Gražuliui ir kitiems parlamentarams išsiuntė atvirlaiškius, kurio vienoje pusėje nufotografuotos veidų neslepiančios merginos, kitoje – kiekvienam politikui adresuojamas komentaras.
Linkėjimai P.Gražuliui
© Organizatorių archyvas

„Gerb. P. Gražuli, man dorovė taip pat svarbi vertybė“, - viename jų rašo lesbietė Ausma.

Kaip DELFI sakė mergina, nusiųsti politikams atvirlaiškius su linkėjimais lesbietės nusprendė siekdamos didesnio lesbiečių matomumo visuomenėje.

„Pagalvojome, kaip čia didinti tą matomumą, nes žmonės įsivaizduoja, kad visuomenėje tos lesbietės negyvena, jų nėra, nors sutinka jas kiekvieną dieną gatvėje. Galvojome ir apie politinį lygmenį, kur koks nors ponas P. Gražulis įsivaizduoja, jog tai kažkas iš kitos planetos, todėl nutarėm parašyti jiems, kad mūsų vertybės lygiai tokios pat ir kad šeima mums irgi vertybė“, - sakė Ausma.

Lesbietės nusiuntė linkėjimus P.Gražuliui ir kitiems parlamentarams
© Organizatorių archyvas

Sumanymas siųsti atvirlaiškius politikams kilo įgyvendinant projektą apie lesbiečių, biseksualių ir translyčių moterų teises. Atvirlaiškyje nusifotografavo Lietuvos gėjų lygos bendruomenės narės.

Atvirutės politikams turės būti išsiųstos kitą savaitę.

„Ant kiekvienos atvirutės mes rašėme po skirtingą asmenišką komentarą arba tiesiog, kas šaudavo į galvą“, - sakė Ausma.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.