aA
Barenco jūroje sugedęs Rusijos povandeninis atominis laivas "Kursk" yra 107 metrų gylyje.
Kaip pirmadienį "Interfax" pranešė šaltinis Murmansko apskrities vadovybėje, ryšys su laivu užmegztas per gelbėjimo aparatą "Kolokol". Per jį tiekiami degalai, deguonis bei atliekamas povandeninio laivo sistemų aušinimas.

Povandeninis laivas priklauso 1-ąjai Raudonosios vėliavos flotilei, kuri dislokuota Vakarinėje Licoje, Murmansko apskrityje. "Kurskas" iki pratybų buvo išmetęs inkarą prie garnizono Vediajeve.

Šiaurės karinio laivyno spaudos tarnyba kol kas nei patvirtina, nei paneigia kai kurių žiniasklaidos priemonių pranešimus, jog į laivo sektorius yra patekę vandens. Savo ruožtu, spaudos tarnyba ragina žurnalistus neskelbti "nepatvirtintų ir neoficialių žinių".

Pasak Jūrų gelbėjimo centro Sankt Peterburge specialistų, atsižvelgiant į gylį, kuriame yra laivas, "neturėtų kilti problemų" gelbėjant įgulą.

Tačiau, kaip teigė "Interfax" šaltiniai, kol kas net nekalbama apie įgulos pasitraukimą iš vieno moderniausių Rusijos karinio jūrų laivyno laivų.

Kai kurie kariškiai, išanalizavę žiniasklaidoje skelbiamą informaciją, išreiškė įsitikinimą, jog "laivo įgula neabejotinai bus išgelbėta", tačiau neatmetė galimybės, jog "Kurską" galbūt "teks palikti ant dugno".

Murmansko apskrities administracija, remdamasi povandeninių atominių laivų flotilės štabu, pranešė, kad iš "Kursko" įgulos niekas nenukentėjo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.