aA
Vilniaus oro uosto pasienio kontrolės punkto pasieniečiai ketvirtadienį sulaikė Švedijos pilietį, kurio paiešką už terorizmą ir kitus sunkius nusikaltimus yra paskelbusios keletas įvairių užsienio valstybių.
Sulaikytas turkų kilmės 38 metų Švedijos pilietis Ay Ali įtariamas terorizmu, narkotikų kontrabanda stambiu mastu ir pinigų plovimu.

Lietuvos pasienio policijos departamentas pranešė, kad reisu iš Stokholmo atskridęs A. Ali buvo sulaikytas, kai dokumentų patikros metu pateikė savo pasą. Pasieniečiams patikrinus duomenų bazę, paaiškėjo, kad šio Švedijos piliečio nuo 1998 metų ieško Italijos ir Turkijos policija bei Turkijos Interpolas.

Asmens kratos metu pas sulaikytąjį pareigūnai rado 11 600 Švedijos kronų ir asmeninio naudojimo daiktus. A. Ali pareigūnams aiškino, kad į Lietuvą atvyko turizmo tikslais ir čia viešėti ketino 3 dienas.

A. Ali pasieniečiai perdavė Transporto policijos pareigūnams, sulaikytasis uždarytas į areštinę. Tolesnį sprendimą dėl sulaikyto Švedijos piliečio priims Lietuvos generalinė prokuratūra ir Lietuvos Interpolo nacionalinis biuras.

Šiemet Lietuvos pasieniečiai sulaikė 63 policijos ieškotus asmenis. Dar 25 asmenys buvo sulaikyti su suklastotais arba svetimais kelionės dokumentais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.