aA
Konservatorių partijos vadovybė pareiškė nepasitenkinimą, kad ekspremjeras Gediminas Vagnorius suskaldė Seimo frakciją, tačiau išreiškė atsargią viltį, kad bendradarbiavimas tebėra įmanomas.
Tai sakoma penktadienį išplatintame partijos prezidiumo pareiškime, kurį pasirašė konservatorių lyderis, Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis.

"Prezidiumas numato, kad grupės Seimo narių atskilimas į "Vagnoriaus partiją" ne ką daugiau paveiks Tėvynės sąjungos (TS) branduolį ir struktūras, negu "Andrikienės partijos" įsteigimas, o bendradarbiavimas vardan strateginių dalykų ir valstybės idealų liks visada atvira galimybė", teigiama pareiškime.

Prezidiumo nuomone, G. Vagnoriaus pareiškimai, 13 Seimo narių frakcijos paskelbimas bei 3 parlamentarių išpuolis prieš Seimo pirmininką ir Vyriausybę rodo, kad visi raginimai nesilpninti konservatorių partijos, neblaškyti jos narių energijos "dabartiniu išmėginimo laikotarpiu atšoka kaip žirniai nuo sienos".

Ketvirtadienį 13-ka Seimo narių "vagnorininkų" atskilo nuo Konservatorių frakcijos ir susibūrė į Nuosaikiųjų (konservatorių) frakciją.

Idėjinis frakcijos lyderis yra G. Vagnorius, pernai pasitraukęs iš Vyriausybės vadovo bei konservatorių partijos valdybos pirmininko pareigų. Vėliau jis sustabdė savo narystę partijoje.

Tą patį ketvirtadienį trys naujosios frakcijos narės Elvyra Kunevičienė, Jadvyga Dunauskaitė bei Nijolė Oželytė viešame laiške kritikavo Seimo pirmininką dėl sprendimo atleisti Lietuvos taupomojo banko valdybą ir jos pirmininką Romualdą Visokavičių.

Seimo narės teigė, jog banko valdyba buvo pakeista dėl politinių motyvų ir atsižvelgiant į neskaidriu banko privatizavimu suinteresuotų finansinių grupuočių interesus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.