aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas savo veiksmuose orientuojasi į Rusijos nacionalinius interesus, o ne į klano interesus. Tokią nuomonę po dviejų valandų pokalbio su valstybės vadovu ketvirtadienį pareiškė buvusios Sovietų Sąjungos pirmasis prezidentas, Rusijos socialdemokratų partijos vadovas Michailas Gorbačiovas.
M. Gorbačiovas pacitavo prezidento žodžius, kad "Rusija iš esmės yra socialdemokratinė šalis, ji nenori sugrįžti atgal".

M. Gorbačiovo nuomone, turi būti išsaugotos tokios tokios ankstesnės vertybės, kaip švietimas, kuris turi būti prieinamas žmonėms, ir valstybė tai turi garantuoti.

Buvęs Sovietų Sąjungos prezidentas pažymėjo, kad pokalbyje daug dėmesio buvo skirta Valstybės Tarybos sudarymui. Pašnekovai, pasak M. Gorbačiovo, buvo vienos nuomonės, jog būtina sudaryti tokią struktūrą, kuri padėtų kurti valstybę. "Reikia, kad Valstybės Taryba būtų kompaktiška ir išreikštų regionų interesus. Ji turi būti panaši į Vokietijos bundesratą", sakė M. Gorbačiovas.

"Manau prezidentas susidarys nuomonę, kokios struktūros turi būti Valstybės Taryba. Jis išsamiai nagrinėja užsienio patyrimą šioje srityje", sakė M. Gorbačiovas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.