aA
Vienam iš 10 žmonių, internetas yra lyg žalingas įprotis, kuris gali įtakoti psichologines problemas, vakar pranešė mokslininkai.
Dr. Keithas Ashcroftas teigia, kad žmonėms, “užsikabinusiems” darbu internete, pasireiškia alkoholikų simptomai, tik čia jie sutrinka tada, kuomet negauna kompiuterio.

Jo teigimu, 10 proc. internautų praleidžia daugiau nei 400 minučių (apie 6,6 valandos) internete per dieną.

Edinburgo psichologas dr. Ashcroftas sakė, jog “Tai yra tikra problema su tikrais simptomais, panašiais į lošikus aplankančius simptomus. Jei vartotojas negali pasitikrinti savo el.pašto ar negauna galimybės naršyti internete, jis tampa grubus ir suirzęs”.

“Tai atima žmonių gyvenimą. Jie prisėda penkioms minutėms panaršyti internete ir ten nepastebimai praleidžia po 6 valandos”.

Dr. Ashcroftas pasiūlė naują terminą, aprašantį šia problemą – “Interneto įjunkimo negalavimas” (Internet Addiction Disorder).

Be to, atlikta apklausa parodė, kad 15 proc. tėvų nežino kokiems tikslams jų atžalos naudoja internetą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.