aA
Internetu dabar naudojasi daugiau moterų, negu vyrų, ir jų gretos auga kur kas sparčiau, rodo naujas tyrimas. Jis atskleidžia, kad laikai, kai internetas buvo vyrų dominuojama priemonė informacijai rinkti, jau praėjo.
Šį tyrimą trečiadienį paskelbė “Media Metrix” ir “Jupiter Communications”. Jis rodo, kad JAV geroai padaugėjo beveik visų amžiaus grupių moterų, naudojančių internetą, išskyrus tik 18-24 metų amžiaus grupę. Šioje grupėje, lyginant su pernai, interneto naudojimas net sumažėjo.

“Koledžo amžiaus grupės moterys, regis, turi daugiau interesų už interneto ribų ir daugiau neinternetinės veiklos, kuria reikia rūpintis”, mano tyrimo bendraautorė, “Media Metrix” apžvalgininkė Anne Rickert (En Rikert).

Pasak jos, “visi turi gyvenimą už interneto ribų, tačiau kai kurioms amžiaus grupėms atrodo, kad interneto resursai geriau aprūpina jų gyvenimą ne internete”.

Tačiau “18-24 metų amžiaus grupėje, išskyrus mokslą ir kelis pirkinius, Pasaulinis tinklas greičiausiai tiesiogiai nesusijęs su gyvenimu”, sakė A. Rickert.

Tyrimo duomenimis, per pirmąjį 2000 metų ketvirtį moterys ir merginos sudarė 50,4 proc. visos JAV interneto auditorijos. Tai pirmas kartas interneto istorijoje, kai moterų vartotojų skaičius pralenkė vyrų skaičių.

BNS