aA
Rusijos saugumo pareigūnai sutrukdė nužudyti Kemerovo regiono Vakarų Sibire gubernatorių ir buvusį kandidatą į prezidentus Amaną Tulejevą. Per policijos reidus dviejuose miestuose suimti keli įtariamieji.
Pareigūnai išaiškino planą nužudyti A. Tulejevą. Daugiau detalių nepateikta, bet Rusijos žiniasklaida spėja, kad planą galbūt rengė organizuotų nusikaltėlių pasaulis.

Federalinė saugumo tarnyba (FST) ir policija pirmadienį suėmė kelis žmones Maskvoje ir Novosibirske. FST atstovė spaudai, nesakiusi savo pavardės, tik patvirtino areštų faktą.

A. Tulejevas yra komunistas, nepritariantis privačiai žemės nuosavybei ir reikalaujantis iš naujo nacionalizuoti kai kurias pramonės įmones. Iš komunistų partijos jis išstojo per prezidento rinkimų kampaniją kovo mėnesį, o rinkimuose liko ketvirtas.

Rusijos politikoje ir versle užsakomosios žmogžudystės yra dažnos - taip norima įgyti verslo ar visuomeninių fondų kontrolę. Tačiau žudyti tokias įžymybes, kaip A. Tulejevas, ryžtamasi retai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.