aA
Visą darbą už policiją atlikusiai fotografei buvo atsilyginta uždarymu į kamerą. Toks likimas ištiko puertorikiečių festivalį JAV Rod Ailendo valstijos sostinėje Providense fotografavusią laikraščio "Providence Journal" fotografę Rachel Ritchie.
Viskas prasidėjo, kai sekmadienio popietę šeimyniniai nesutarimai minėtame festivalyje virto susišaudymu, dėl kurio nukentėjo keturi žmonės.

Kai atvyko policija, visas jos darbas iš esmės jau buvo atliktas - R.Ritchie buvo nufotografavusi nusikaltėlį nusikaltimo vietoje.

Taigi ne tik buvo nustatytas įtariamasis, bet ir surinkti įkalčiai. Vėliau, sužinojęs, kad pasislėpti nepavyks, į policiją atvyko ir pats nusikaltėlis.

Bet policija bendrauti su R.Ritchie pradėjo ne nuo padėkos. Iš pradžių pareigūnai konfiskavo fotoaparatą su juostele ir suėmė pačią fotografę. Ji buvo paleista tik po to, kai laikraštis ir policija susitarė pasidalyti nuotrauka.

Puertorikiečių festivalio metu Luisas Colonas susikivirčijo su savo buvusios žmonos draugu Davidu Fontanesu. Po kelių minučių įpykęs D.Fontanesas pradėjo vaikytis L.Coloną su ginklu.

Po minią besivaikydamas L.Coloną, nusikaltėlis sužeidė tris atsitiktinius praeivius, tarp kurių buvo ir 13 metų berniukas.

L.Colonui buvo iššauta į krūtinę. Netrukus įtariamasis D.Fontanesas paspruko, bet, kaip minėta, vėliau pats pasidavė.

Į krūtinę sužeistas L.Colonas buvo skubiai nugabentas į Rod Ailendo ligoninę. Gydytojai pranešė, kad vakar jo būklė buvo kritiška, tačiau stabili.

Kitų per susišaudymą nukentėjusių žmonių būklė buvo patenkinama.

Besivaikydamas L.Coloną įtariamasis sužeidė 49 metų Idisą Ramoną ir 44 metų Marią Dellacruz.

Suteikus būtiniausią pagalbą sužeistas 13 metų berniukas iš ligoninės buvo greitai paleistas. Dėl amžiaus policija nusprendė neskelbti jo vardo.

"Lietuvos rytas"