aA
“Backstreet Boys” ir kitų pop grupių muzika – tai vien iš priemonių, kurią Toronto universiteto studentų miestelio policijos pareigūnai naudojo norėdami “iškrapštyti” Universiteto vadovo kabinetą okupavusius studentus.
Backstreet boys
Backstreet boys
Šešias dienas grupė studentų nesitraukė iš atostogaujančio rektoriaus Roberto Prichardo ir kitų administracijos darbuotojų kabinetų reikalaudami griežto studentų miestelyje pardavinėjamų drabužių, pagamintų varganoe Trečiojo pasaulio šalių gamyklose, uždraudimo.

Iš dvidešimt protestuojančių studentų trečiadienį jau buvo likę tik aštuoni.

“Telefonų linijos atjungtos, maistą jiems perduoda tėvai ir draugai per iš antro aukšto nuleistą kibirą, o naktį, norėdami padaryti jų ‘gyvenimo’ sąlygas dar nemielesnėmis, mes visu garsu grojame pop muziką,” trečiadienį teigė universiteto darbuotoja Jane Stirling. “Mes pasiruošę kalbėtis ir tartis su studentais, bet tik ne tada, kai jie yra savavališkai okupavę universiteto administracijos kabinetus.”

“Tai turbūt pirmas kartas, kai „Backstreet Boys“ kūryba yra tyčia naudojama kaip kankinimo priemonė,” vietiniam leikraščiui sakė viena iš protestuojančų studenčių.

Universiteto mietelyje esančios parduotuvės perka drabužius, kurie yra siuvami paprastai blogomis sąlygomis ir žemasis atlyginimais garsėjančiose Kinijos ar Meksikos gamyklose.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.