aA
Kompanijos AMD “Duron” procesoriai pigiems staliniams kompiuteriams rugsėjo mėnesį dar nepasirodys.
Pigesnysis “Athlon” procesoriaus variantas “Duron”, iki rugsėjo pabaigos dar nebus naudojamas stambiausių kompiuterių gamintojų, nors jis buvo pristatytas dar birželio mėnesį.

Šis užtrukimas, kuris paprastai trunka kelias savaites, atsirado dėl produktų gamybos grafiko sutrikimo. Pavyzdžiui, “Compaq Computer” ir “Gateway” nedės į savo produktus “Duron” procesoriaus iki pat atostogų sezono, kuomet prasidės didesnis pirkimas. IBM parduoda “Duron” procesorius turinčius kompiuterius tik Kanadoje ir Azijos šalyse.

AMD atstovas teigė, kad “Duron” procesoriai nepasirodys prekyboje iki pat kito asmeninių kompiuterių prekybos bumo, kuris paprastai prasideda spalio mėnesį.

Užtruksiantis “Duron” procesorių pasirodymas stipriai nepakeis AMD vietos rinkoje, tačiau nors trumpam rinka priklausys kompanijai “Intel”.

“Duron” procesorius yra sukurtas varžytis “Celeron” procesoriumi. Abu procesoriai taikomi pigiems kompiuteriams.

Šiuo metu su “Celeron” konkuruoja “AMD K6-2” procesorius.

Lėčiausias “Duron” procesorius dirbs 600 MHz taktiniu dažniu ir bus pakankamai greitas bei pigus, pasirodysiantis prasidėsiančiame atostogų sezone.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.