aA
Sekmadienį rastas vienas iš aštuonių Rusijos pasieniečių, kurių plaustas r ugpjūčio 24 dieną buvo nuneštas į Beringo jūrą, pranešė Rusijos federalinės pasienio tarnybos spaudos tarnyba.
Pasak jos, 8 pasieniečių brigada saloje ruošė malkas žiemai. Pasidarę iš jų plaustą, kariai pasuko link pasienio užkardos, tačiau per uraganą plaustas nukrypo nuo kurso.

Šiuo metu rastas tik vienas pasienietis, kuris atsidūrė už 7,5 mylios į šiaurę nuo Medno salos (Komandoro salynas Ramiajame vandenyne). Jį išgelbėjo Vladivostoko laivo "Kooperator" įgula". Likusiųjų likimas nežinomas.

Pasak kitų šaltinių, tris ant plausto buvusius pasieniečius bangos nuplovė į jūrą. Kaip praneša Federalinė pasienio tarnyba, šiuo metu į dingusiųjų paieškas įsitraukė ir JAV pakrantės apsauga.

Penktadienį plaustas su žmonėmis buvo pastebėtas Komandoro salų grupės rajone, į kurį buvo pasiųstas lėktuvas An-72 ir sraigtasparnis Mi-8.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.