aA
Jurgis Razma
Jurgis Razma
V.Uspaskicho vadovaujama komisija turi ištirti ir įvertinti Valstybės turto fondo (VTF), Kelių fondo veiklą, valstybės investicijas ir paskolų, kurios buvo gautos su valstybės garantija, panaudojimą.

"Norėtųsi gauti išsamią informaciją apie komisijos bei jūsų atliktą darbą vykdant Seimo nutarime numatytas užduotis", - rašo konservatorius, pažymėjęs, jog iki šiol nė karto nebuvo pakviestas į komisijos posėdį ar informuotas apie jos darbą.

J.Razma pageidauja gauti informaciją apie komisijai talkinančius ekspertus bei jiems mokamas lėšas.

Prieš kelias savaites dienraštis "Lietuvos rytas" paskelbė, jog V.Uspaskicho komisija pasitelkė visuomeninius ekspertus, tarp kurių yra vienas už finansinius nusikaltimus teistas asmuo, o kiti bylinėjasi su VTF arba neturi reikiamos kvalifikacijos.

Šį trečiadienį "Lietuvos rytas" paskelbė, jog ekspertų išlaidas ketina apmokėti pats komisijos pirmininkas V.Uspaskichas.

Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas V.Uspaskichas yra vienas turtingiausių parlamentarų. Jis viešai deklaravo 60 mln. litų turtą.

"Nors komisijos veiklos finansavimas privačių subjektų lėšomis daliai piliečių atrodo patraukliai, manau, dėl šių aplinkybių gali kilti problemų dėl komisijos nepriklausomumo bei jos sprendimų objektyvumo", - teigia konservatorius.

"Manau, kad Bronislovui Zaikauskui (buvęs Kooperacijos banko valdytojas - BNS) bus sudėtinga vienodai objektyviai įvertinti LDDP valdymo laikotarpį, kai jo vadovaujamas bankas nesant reikiamos finansinės veiklos kontrolės sukaupė kapitalą, bei dešiniųjų valdymo laikotarpį, kurio metu jam teko "pasėdėti už grotų" už finansinius nusikaltimus", - teigia J.Razma.

"Reikėtų įvertinti, kaip tai dera su Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo normomis", - mano konservatorius.

Konservatoriui kelia abejonių ir kitų ekspertų šališkumas bei kvalifikacija.

"Lietuvos ryto" paklaustas, ar apie ekspertus paskelbta informacija nekelia susirūpinimo, V.Uspaskichas teigė: "Aš esu ekspertas. Aš vertinsiu. Ir kiti komisijos nariai. Jie tik užpildo lenteles, kurias aš padariau".

Jis atsisakė atskleisti, kiek ketina sumokėti ekspertams.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.