aA
Nepriteklių ir skolų slegiamas Klaipėdos universitetas nuo pirmadienio pusei mėnesio nutraukia darbą.
Universiteto rektoratas nusprendė universiteto darbuotojus dviem savaitėms išleisti nemokamų atostogų ir taip išvengti darbo nešildomose patalpose bei grąžinti dalį skolų už šildymą.

Nuo praėjusio penktadienio dėl skolų universitete išjungtas šildymas.

Nutraukdama darbą pusei mėnesio, universiteto vadovybė siekia sutaupyti dėstytojų dviejų savaičių atlyginimus ir išvengti studentų bei dėstytojų peršalimo ligų dėl darbo nešildomose patalpose.

Universiteto bendruomenei neišėjus nemokamų atostogų ir nesumokėjus skolų, griežtų sankcijų prieš universitetą žadėjo imtis Finansų ministerija.

Universiteto rektoratas teigia, kad pavasario sesija dėl priverstinių atostogų nebus nukelta, tik sutrumpės tarpai tarp egzaminų.

Per priverstines dėstytojų atostogas studentams bus mokama stipendija. Pati studentija neatostogaus, jiems bus duotos individualios užduotys ruoštis namuose.

SPAB "Klaipėdos energija" universitetas skolingas 404,2 tūkst. litų.

Klaipėdos universitetas turi ir daugiau skolų. Už ryšių paslaugas, elektros, dujų, vandens bei šildymo tiekimą, taip pat statybinėms organizacijoms, jis iš viso skolingas 2,295 mln. litų.

Tačiau ši aukštojo mokslo įstaiga pernai iš Vyriausybės negavo jai skirtų 2,6 mln. litų.

Skolas už telefono ryšius, elektrą ir vandenį artimiausiu metu žadama sumokėti iš specialių universiteto fondo lėšų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.