aA
Papers
Parlamento tarybos prezidentas Justinas Burba spaudos konferencijoje antradienį Klaipėdoje paskelbė, kad nuo šeštadienio pradės rinkti Lietuvos gyventojų nuomones dėl šalies stojimo į Europos Sąjungą ir NATO, euro įvedimo ir žemės pardavimo užsieniečiams įteisinimo.

Mosuodamas Konstitucija, J.Burba piktinosi, kad Lietuvos valdžia "neklausdama liaudies balso" vykdo eurointegracinę politiką. Jis tvirtino nesąs ekstremistas ir nenusiteikęs prieš šalies narystę jokioje organizacijoje, tačiau tai esą turi būti daroma "atsiklausiant žmonių referendumuose".

Šeštadienį Gargžduose prasidėsiantis mitingų ciklas, anot J.Burbos, keliaus per Lietuvą iki Vilniaus, kad "kurčias Seimas" išgirstų visuomenės balsą ir norą rengti referendumus.

Pasak J.Burbos, jei per mitingus paaiškės, kad žmonės nori į "šias organizacijas", nesibaimina euro įvedimo ir žemės "išparceliavimo" užsieniečiams, jis "į viską nusispjaus" ir nebeprotestuos. Kaip žinoma, viešosios nuomonės tyrimai rodo, kad daugelis Lietuvos gyventojų remia šalies narystę ES bei NATO, ir ši parama nuolat stiprėja.

Žemaitijos visuomenės parlamentas jau yra surengęs ne vieną protesto akciją Klaipėdoje ir prie Prezidentūros Vilniuje prieš "tautos skurdinimą" ir "pareigūnų korupciją". Į akcijas susirinkdavo nuo maždaug dešimties iki keleto šimtų mitinguotojų.

J.Burba rugpjūčio pradžioje badavo Klaipėdoje "prieš tautos apgavinėjimą". Jis tvirtino surengęs panašią protesto akciją ir Maskvoje prie Kremliaus, "siekdamas sukelti politinį skandalą". Rugsėjo pabaigoje J.Burba ketina protestuoti Strasbūre ir Briuselyje, kad "atkreiptų dėmesį į Lietuvos skurdinimą".

Žemaitijos protestuotojas J.Burba spaudos konferencijoje taip pat reiškė nuomonę, kad Lietuvos prezidento rinkimuose turi dalyvauti "žmonių iškelti kandidatai", o ne "postais besikeičiantys partiniai". J.Burba neatmetė galimybės ir pats kandidatuoti prezidento rinkimuose, kurie įvyks kitų metų pabaigoje.

J.Burbai Klaipėdos apylinkės prokuratūra prieš šešerius metus buvo iškėlusi baudžiamąją bylą dėl sukčiavimo, valiutinių operacijų taisyklių pažeidimo, turto pasisavinimo ir iššvaistymo. Tačiau Aukščiausiojo Teismo nutartimi byla buvo nutraukta.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.