aA
S. Bulatovą prie departamento durų pasitiko būrys jo paties kviestų šios bendrovės indėlininkų, pranešė Vidaus reikalų ministerijos atstovė spaudai.

Šis asmuo teisėsaugos pareigūnų buvo sulaikytas 1997 metų vasarį, jam pateikti keli kaltinimai.

Tada UAB "Lirida" prezidentas S. Bulatovas buvo įtariamas iš gyventojų neteisėtai surinkęs daugiau kaip 12 mln. litų, ne pagal paskirtį panaudojęs iš "Ūkio banko" paimtą 7 mln. litų paskolą.

Tik iškėlus baudžiamąją bylą, paaiškėjo, kad nuo 1996 metų gruodžio iki 1997 metų sausio S. Bulatovas gydėsi psichiatrinėje ligoninėje, jam buvo diagnozuota šizofrenija. Todėl suimtajam buvo paskirta psichiatrinė ekspertizė, kuri buvo atliekama Utenoje.

1998 metų sausio 23 dieną S. Bulatovas pabėgo iš Valstybinės teismo psichiatrijos ir narkologijos tarnybos skyriaus griežto stebėjimo palatos Utenoje, kur jam buvo atliekama ekspertizė.

Teigdamas, jog besislapstant nuo teisėsaugos jis sugebėjo uždirbti pakankamai, kad galėtų grąžinti ir kompensuoti visus UAB "Lirida" indėlininkų patirtus nuostolius, S. Bulatovas praėjusių metų pabaigoje kreipėsi per savo patikėtinius į teisėsaugos institucijas, prašydamas pakeisti jam kardomąją priemonę.

Šiuo metu jis indėlininkams jau yra grąžinęs 800 tūkst. litų.

Trečiadienį atvykęs į Tardymo departamentą S. Bulatovas buvo apklaustas. Jis pakartojo savo prašymą pakeisti kardomąją priemonę ir nurodė konkrečias datas, kada jis galėtų, būdamas laisvėje, grąžinti indėlininkams visas skolas.

Jo teigimu, beveik 8 milijonų litų skolą jis grąžinsiąs per pusę metų.

S. Bulatovo patikėtiniui trečiadienį įnešus 100 tūkst. litų užstatą, Generalinio prokuroro pavaduotojo Kęstučio Betingio sprendimu, S. Bulatovui kardomasis kalinimas suėmimas pakeistas į švelnesnę kardomąjį priemonę - užstatą.

Jei S. Bulatovas tesės savo pažadą ir atlygins indėlininkams patirtus nuostolius, yra tikimybė, jog teismas tai įvertins tai kaip lengvinančią aplinkybę. Baudžiamoji byla bus tiriama ir toliau.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.