aA
Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius BNS korespondentui sakė, kad tardymo veiksmus prokuratūra atliko, ir, manoma, kad būdamas laisvėje, G. Navionis netrukdys bylos tyrimui. Prokuratūra mano, kad dabar laikyti kaltinamąjį suimtą nėra pagrindo.

Beveik mėnesį trukęs suėmimas G. Navioniui pakeistas į namų areštą. Pasak prokuroro R. Jancevičiaus, namų arešto sąlygos yra griežtos.

21 metų varėniškis G. Navionis buvo sulaikytas vasario 25 dieną kartu su 25 metų vilniečiu Roku Kepežinsku, kai kartu su jais automobilyje tuo metu buvęs 38 metų vilnietis Eligijus Šmidtas šovė į policininką ir nesunkiai jį sužeidė.

Vėliau nustatyta, kad visi trys priklauso pogrindinei organizacijai "Juodvarniai".

Netrukus po sulaikymo, teismas leido suimti abu įtariamuosius. G. Navioniui ir R. Kepežinskui buvo pareikštas kaltinimas rengimusi įsigyti sprogmenų, šaudmenų ir ginklų stambiu mastu.

Jie įtariami vasario 25 dieną vykę Varėnoje išsikasti sprogmenų. Manoma, kad jie sprogmenis ir šaudmenis rengėsi parduoti, o ne patys ką nors sprogdinti.

G. Navionis buvo suimtas iki kovo 22 dienos, o R. Kepežinskas - iki balandžio 8 dienos.

Vilniaus apygardos prokuratūros vadovas nepanoro pasakyti, ar bus pakeista kardomoji priemonė ir R. Kepežinskui. Jis suimtas iki balandžio 8 dienos.

E. Šmidto, kuris šovė į policininką Varėnoje, iki šiol nerasta.

Netrukus po G. Navionio ir R. Kepežinsko sulaikymo teisėsaugos pareigūnai atliko kratas įvairiose Lietuvos vietose ir aptiko daug sprogmenų ir šaudmenų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.