aA
Kauno apylinkės teismas leido mėnesiui suimti antrą įtariamąjį liepos pradžioje netoli Kauno išardžius geležinkelio bėgius - 17-metį Tomą Belekevičių. Jis ir šeštadienį teismo sprendimu suimtas Edgaras Jocys, šiuo metu yra pagrindiniai įtariamieji tiriant liepos 6-sios priešaušrio traukinio avariją, kuri per plauką nevirto didele tragedija.
"Jie nuo pat bylos pradžios buvo teisėsaugininkų akiratyje", - BNS korespondentui sakė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Vladimiras Kakoškinas.

Iš Rygos į Vilnių važiavęs keleivinis traukinys avariją patyrė apie 4 valandą ryto tarpstotėje tarp Palemono ir Pravieniškių, maždaug už pusantro kilometro už Palemono. Lokomotyvas ir du vagonai peršoko išardytą geležinkelio ruožą, tačiau nuo bėgių nušoko ir virš išlaito pakibo paskutinis traukinio vagonas. Tik per laimingą atsitiktinumą nenulūžo su kitu vagonu jungianti sankaba ir vagonas nenuvirto nuo skardžio.

Prokuroras V.Kakoškinas teigė kol kas nenorį įvardyti šio nusikaltimo motyvų, tačiau teigė, kad "tai ne metalo vagystė ir ne diversija". Kaip žinoma, iš pradžių viena pagrindinių tyrimo versijų buvo diversija.

Pasak prokuroro, neatmetama versija, kad teisėsaugininkams jau seniai žinomi nepilnamečiai ketino plėšikauti.

Turimais bylos tyrimo duomenimis, tai, kad nusikaltimas įvykdytas Valstybės dieną tėra sutapimas.

"T.Belekevičius - "spalvinga" asmenybė ir per trumpą savo gyvenimą teisėsaugininkams pakliūna jau 5 kartą", - sakė prokuroras V.Kakoškinas.

Prieš ketverius metus T.Belekevičius įkliuvo degindamas žolę, 1999 metais telefonu melagingai įspėjo apie tariamai užminuotą bendrabutį, jaunuolis įtariamas 2 kartus dalyvavęs plėšimuose.

E.Jocys lygtinai buvo nuteistas už puodų vagystę. Šis teistumas dar nepasibaigęs.

Abu jaunuoliai gyveno Neveronių kaime ir vietinių gyventojų apibūdinami kaip "vietos reikšmės mušeikos ir ilgapirščiai".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.