aA
Tyrinėtojai nustatė, jog sporto svetainės tampa pačiomis populiariausiomis interneto vietelėmis, aplenkdamos net seksą ir MP3 archyvus.
Remiantis “MMXI Europe” tyrimo duomenimis, birželio mėnesį daugiau nei 1 mln. Jungtinės Karalystės gyventojų aplankė sporto svetainę.

Interneto sportas jau aplenkė aukcionų, hobių ir karjerų bei darbo paieškos svetaines, tačiau lankytojų nemažėja.

Pavyzdžiui, oficialią Europos Futbolo čempionato svetainę birželį aplankė 110 tūkst. vien Didžiosios Britanijos gyventojų. Šių metų Sidnėjau olimpinių žaidynių svetainėje, kurią sukūrė ir palaiko kompanija IBM, laukiama daugiau nei 1 milijardo lankytojų.

“Futbolas yra labai svarbi Europos kultūros dalis, ir tai nesunku pastebėti ištyrus europiečių naršymo internete polinkius”, - teigė “MMXI Europe” interneto vartotojų analizės skyriaus vadovė Lucy Green.

“Interneto privalumas yra tai, jog internautai ne tik gali sužinoti karščiausias naujienas tiesiai iš aikštės, tačiau tuo pat metu naršyti po didžiulius šalutinės informacijos lobynus, kaip istorinės rungtynės, žaidėjų biografijos”, - teigė L.Green.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.