aA
Susipažinę su sunkia Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) padėtimi, visų Seimo politinių partijų atstovai ketina kreiptis į Vyriausybę ir prašyti skirti LRT papildomų lėšų.
Apie tai rašo dienraštis “Respublika”.

Šiuo metu Lietuvos nacionalinis radiją ir televizija skolingas jo programas transliuojančiam Lietuvos radijo ir televizijos centrui apie 13 mln. litų. Planuojama, kad iki Naujųjų metų ši skola sieks 26 mln. litų. Tuo tarpu Finansų ministerijos parengtame projekte LRT siūloma kitais metais skirti tik 31 mln. litų.

Nacionalinės televizijos ir radijo padėtį blogina ir artėjančių Seimo rinkimų kampanija. Vyriausioji rinkimų komisija šiuo tikslu skyrė 100 tūkst. litų, tačiau, pasak LRT generalinio direktoriaus Vaidoto Žuko, nemokamai rinkimų agitacijai radijo ir TV eteryje prireiks bent 8 kartus didesnės sumos.

Keblumų kelia ir numatytas Sidnėjaus olimpinių žaidynių transliavimas – baiminamasi, kad ir jam gali pritrūkti lėšų.

LRT vadovo teigimu, dėl sunkios finansinės Lietuvos radijo ir televizijos padėties kalti ir įstatymų leidėjai. “Įstatymai numatomi privalomi transliavimo mastai, tačiau neskiriama pakankamai lėšų”, - aiškino jis. Vienintelė susidariusio situacijos išeitis – politinis sprendimas.

“Svarbiausia, kad skirtingų Seimo partijų atstovai yra vieningi ir supranta LRT problemas Tikiuosi, kad Vyriausybei jų kreipimasis padarys įspūdį”, - sakė V.Žukas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.