aA
Prancūzijos ir Vokietijos programuotojų grupelė sukūrė naują vaizdo suglaudinimo technologiją, kuri gali vėjais paleisti pagrindinių filmus kino studijų pastangas išsaugoti filmų autorines teises.
Naujoji technologija, vadinama “DivX ;-)”, naudoja MPEG-4 ir MP3 standartų galimybes filmuotos medžiagos suglaudinimui, o pagal šią technologiją suglaudinti filmai internetu siunčiami daug greičiau ir daug lengviau tokius filmus nukopijuoti ė kompaktinius diskus.

Technologija pavadinta nesėkmingo “Circuit City” praėjusiais metais vykdyto projekto “Divx” vardu. Šio projekto tikslas buvo išsimokėtinai pardavinėti DVD sistemas.

Kol JAV filmų kūrėjų asociacija MPAA teismuose kaunasi su kita technologija, iškoduojančia DVD turinį apeinant apsaugines sistemas (“DeCSS”), “DivX ;-)” susilaukia vis daugiau eilinių vartotojų dėmesio.

“DivX ;-)” ir “DeCDeCSSSS” filmų pramonei gali turėti tokios pačios įtakos, kaip “Napster” – muzikos įrašų pramonei. MPAA įsitraukė į dar vieną teisminį procesą, kaltindama “Scour.com” tinklalapį vogtų filmų ir kompaktinių diskų perskirstymu, bet greičiausiai asociacijos laukia dar viena, su “DivX ;-)” susijusi, byla.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.