aA
Ketvirtadienį šiauliečiams susirinkus į nesankcionuotą piketą nacionalsocialistas Mindaugas Murza kritikavo visas iki šiol valdžiusias partijas ir žadėjo atėjęs pats į valdžią padaryti tvarką.
Ketvirtadienį apie 10 valandą būrys šiauliečių bandė pakliūti į miesto centre esančią savivaldybę, tačiau policijos pareigūnai šurmuliuojančios žmonių minios į pastatą neįleido.

Kilus sąmyšiui susitikti su žmonėmis išėjo miesto mero pavaduotojas Vaclovas Vingras ir Seimo narys Kazimieras Šavinis. Jie žmones pakvietė į savivaldybės salę.

Tuo metu su garsiakalbiu rankoje pasirodęs Nacionalsocialistinės partijos lyderis Mindaugas Murza pakvietė žmones į greta savivaldybės esantį skverą.

Į skverą susirinko apie trys šimtai žmonių, kurie teigė, jog į piketą juos kvietė visame mieste iškabinti plakatai.

Nors piketas nebuvo sankcionuotas, policijos pareigūnai uždarė P. Višinskio gatvę, kur susirinko žmonės.

Pradėjęs piketą M. Murza sakė, jog akcija nukreipta prieš Vyriausybės sprendimus dėl įvairių socialinių pašalpų mokėjimo tvarkos.

Vicemeras V. Vingras teisinosi, kad pavasarį atėję į valdžią jie paveldėjo biudžetą su 18 mln. litų skola ir 4 mln. litų, reikalingų socialinėms pašalpoms mokėti, paimti nėra iš kur.

Žmonės rinko parašus po kreipimusi į ministrą pirmininką Andrių Kubilių ir socialinės apsaugos ministrę Ireną Degutienę.

Pasinaudodamas žmonių sambūriu, M. Murza kritikavo visas iki šiol valdžiusias partijas ir žadėjo atėjęs į valdžią padaryti tvarką.

Liepos viduryje Teisingumo ministerija atsisakė užregistruoti Lietuvos nacionalsocialinę partiją (LNSP).

Dėl nacionalsocialistinės organizacijos registravimo į Teisingumo ministeriją M. Murza kreipėsi jau dešimtą kartą.

Pastarąjį kartą mėginta užregistruoti politinę partiją, prieš tai devynis kartus M. Murza nesėkmingai bandė registruoti kaip visuomeninę organizaciją Lietuvių nacionalsocialinės vienybės sąjungą.

Šių metų vasarį sąjunga paskelbė stabdanti savo veiklą, bet po poros mėnesių paskelbė apie LNSP įkūrimą Šiauliuose ir M. Murzos išrinkimą jos pirmininku.

Nacionalsocialistai, nepaisydami Teisingumo ministerijos atsisakymo įregistruoti partiją, ketina dalyvauti Seimo rinkimuose.

Partija ketina iškelti 10 kandidatų vienmandatėse apygardose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.