aA
JAV Los Andželo mieste konfiskuota daugiau kaip 2 mln. narkotiko "Ecstasy" tablečių, kurių vertė juodojoje rinkoje - maždaug 40 mln. dolerių.
Tai didžiausias konfiskuoto šio narkotiko siunta šalies istorijoje, trečiadienį pareiškė šalies žinybos.

Narkotikai praėjusį šeštadienį buvo konfiskuoti Los Andželo oro uoste. Jie buvo atgabenti bendrovės "Air France" lėktuvu iš Paryžiaus. 2,1 mln. tablečių buvo paslėptos 15-oje dėžių su pieštukų etiketėmis. Narkotikai greičiausiai buvo siunčiami iš Olandijos, sakė JAV pareigūnai trečiadienį įvykusioje spaudos konferencijoje.

Haliucinogenas "Ecstasy", dar vadinamas MDMA, daugiausiai naudojamas šokiuose ir diskotekose. Pasak vartotojų, jis suteikia nepaprastą laimės pojūtį.

Muitinės, Federalinio tyrimų biuro (FTB) ir Narkotikų teisėsaugos administracijos (NTA) atstovai pranešė, kad Los Andželo rajone buvo suimti trys asmenys. Ieškomas dar vienas 26 metų Los Andželo gyventojas, kaip manoma, vadovaujantis tarptautinei narkotikų prekiautojų grupuotei. Teigiama, kad ši grupuotė įvežė į JAV ir Europą didžiulius "Ecstasy" kiekius.

Manoma, kad ta pati grupuotė yra importavusi dar daugiau kaip 2 200 kg narkotiko "Ecstasy", kurie per pastaruosius septynis mėnesius buvo konfiskuoti San Franciske, Los Andžele, Vokietijoje ir Italijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.