aA
Sulaikytojo A.Vertelkos advokato Eugenijaus Buroko tvirtinimą, kad jo ginamasis turi alibi, paneigė Nidos poilsio namų "Rūta" antrojo korpuso administratorė ir artima įtariamojo draugė Vilija Stankiuvienė.

Užvakar E.Burokas "Lietuvos rytui" teigė, esą Kiesų pagrobimo metu ir kelios dienos po to A.Vertelka su gyvenimo drauge ir mažamečiu vaiku buvo Nidoje ir niekur iš šio kurorto nebuvo išvykęs.

"Lietuvos ryto" žurnalistui poilsio namų darbuotoja sakė, kad V.Stankiuvienė kartu su A.Vertelka poilsio namų "Rūta" numerio raktus pasiėmė liepos 11 dieną.

Tai patvirtino ir pati V.Stankiuvienė, kuri teigė, kad kartu su ja iš Vilniaus A.Vertelka į Nidą atvažiavo liepos 11 dieną po pietų. Tuo pačiu V.Stankiuvienės visureigiu poilsiauti į kurortą kartu atvyko jų sūnus Titas ir moters duktė Rūta.

"Nesuprantu, kuo esu kaltinamas. Neprisidėjau prie Kiesų pagrobimo, neįvykdžiau jokio kito nusikaltimo. Galiu drąsiai tvirtinti, jog pareigūnai man bando sufabrikuoti bylą", - vakar Vilniaus apygardos teisme sakė A.Vertelka.

Teismas nutarė atmesti A.Vertelkos skundą dėl Vilniaus pirmosios apylinkės teismo sprendimo jį suimti. Tačiau suėmimo terminas buvo sutrumpintas dviem dienomis. A.Vertelkai teks kalėti iki rugpjūčio 1 dienos.

Per tą laiką Vilniaus apygardos prokuratūra privalo pateikti A.Vertelkai kaltinimus.

Į teismą antrankiais surakintą įtariamąjį atlydėjo penki pareigūnai. A.Vertelka elgėsi laisvai ir nenustebo pamatęs daugybę fotoreporterių ir televizijos operatorių.

Pareigūnai net neleido su A.Vertelka pasikalbėti jo advokatams, teigė, kad tam reikia gauti prokuroro leidimą.

Pastoviniavę advokatai nieko nepešė ir sugrįžo į vietas. Šįkart A.Vertelkos ginti atvyko ne tik nuo suėmimo jo interesams atstovavęs E.Burokas, bet ir Kęstutis Stungys. Pastarasis laikomas vienu profesionaliausių ir geriausiai apmokamų advokatų Lietuvoje.

Prieš keletą metų K.Stungys jau gynė prevencine tvarka sulaikytą A.Vertelką. Tuomet jam pavyko pasiekti, kad A.Vertelka išeitų iš kalėjimo anksčiau laiko.

Pernai K.Stungys išgarsėjo gindamas Klaipėdos šešėlinio pasaulio atstovą Sigitą Gaidjurgį.

"Lietuvos rytas"