aA
Toks įtakingo Centro sąjungos (CS) nario žingsnis yra neišvengiamas, kadangi V.Staniulis nusprendė dalyvauti Seimo rinkimuose. Šiuo metu Prezidentūros sekretoriumi dirbantis V.Staniulis yra Centro sąjungos (CS) vicepirmininkas ir jos atsakingasis sekretorius. 1997 m. V.Staniulis vadovavo kandidato į prezidentus Valdo Adamkaus rinkimų štabui. Laimėjęs rinkimus, V.Adamkus jį pasikvietė dirbti Prezidentūroje. Žinomas centristas partijos veikloje dalyvauja nuo jos įkūrimo 1993 metais.

"Ateina metas, kada reikia apsispręsti, - sakė LŽ V.Staniulis. Centro sąjungos vadovybės pozicija buvo ta, kad aš turiu kandidatuoti Seimo rinkimuose". LŽ duomenimis, CS vicepirmininkas preliminariame centristų sąraše yra įrašytas pirmajame ketvertuke kartu su partijos vadovu Romualdu Ozolu, Seimo Centro frakcijos pirmininku Egidijumi Bičkausku ir parlamentaru Kęstučiu Glavecku. V.Staniulis už parlamentaro mandatą kovos vienmandatėje Kauno Centro apygardoje. LŽ duomenimis, jo konkurentu gali būti krašto apsaugos ministras krikdemas Česlovas Stankevičius.

Pasak V.Staniulio, jo apsisprendimą dalyvauti Seimo rinkimuose nulėmė tai, kad jis laiko save komandos žmogumi. "Aš nedalyvausiu rinkimuose kaip privatus asmuo, o kaip CS komandos narys, siekiantis įgyvendinti partijos programą", - pabrėžė žinomas centristas. CS vicepirmininkas bus įtrauktas į partijos sąrašą daugiamandatėje apygardoje.