aA
Prezidentas Valdas Adamkus remia Centro sąjungos inicijuotas Seimo rinkimų įstatymo pataisas, kuriomis remiantis, vienmandatėse apygardose būtų įvedamas rinkėjų balsų minimalus slenkstis.
Tai antradienį po susitikimo su šalies vadovu žurnalistams sakė Centro sąjungos (CS) lyderis Romualdas Ozolas.

Pasak jo, CS tvirtai laikysis pozicijos, kad ši pataisa būtų svarstoma.

Praėjusią savaitę Centro frakcijos Seime seniūnas Egidijus Bičkauskas užregistravo Seimo rinkimų pataisą, kuria remiantis, išrinktu vienmandatėje apygardoje būtų laikomas kandidatas, už kurį balsavo daugiausiai, bet ne mažiau kaip 25 proc. rinkimuose dalyvavusių rinkėjų.

"Tikrasis rinkėjų interesas yra antrasis turas. Konservatorių melas yra tiek akivaizdus, kad tiesiog žodžių trūksta visam tam apibūdinti", sakė R. Ozolas.

Seimas birželį priėmė Seimo rinkimų įstatymo naują redakciją, kuria remiantis, vienmandatėse apygardose panaikinamas antrasis turas. Prezidentas šį įstatymą vetavo, tačiau konservatoriai sutelkė reikiamą balsų daugumą ir įveikė prezidento veto.

Pasak R. Ozolo, CS su naujosios politikos partneriais socialliberalais, liberalais bei moderniaisiais krikščionimis demokratais pasiryžusi derėtis "dėl galimų pagal sutartas proporcijas nekonkuruojančių kandidatų atitinkamose apygardose".

Centristų lyderis šalies vadovui taip pat išsakė savo nerimą dėl Seime priimto Elektros energijos įstatymo, kuris, pasak R. Ozolo, yra prieštaringas.

"(Elektros energijos) ūkis suskaidomas, konkurentiškos projekto pozicijos yra sunaikinamos ir elektros energijos ūkis perduodamos visiškai neaiškion žinion, be generalinio plano į ateitį", teigė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.