aA
Socialliberalai kol kas konsultuojasi dėl galimų koalicijų savivaldybių tarybose.
Kaip pirmadienį spaudos konferencijoje sakė Naujosios Sąjungos (socialliberalų) partijos pirmininkas Artūras Paulauskas, kol kas dar svarstoma, su kokiomis politinėmis jėgomis bus sudarytos vietinės koalicijos.

Pasak A. Paulausko, svarstoma galimybė sudaryti koaliciją su Centro sąjunga, LDDP, Valstiečių partija, liberalais. Paklaustas, ar neketinama sudaryti koalicijos su Kaune daugiausia mandatų laimėjusia Lietuvos laisvės sąjunga, jis teigė, jog tokia galimybė neatmetama, bet kol kas svarstomi kiti variantai.

Socialliberalai teigia, jog Kėdainiuose turės merą, visur kitur tarybų vadovai priklausys nuo sudarytų koalicijų.

Daugiausia mandatų savivaldybių tarybose laimėję socialliberalai teigia Lietuvos narystę NATO ir Europos Sąjungoje (ES) laiką prioritetais, tačiau kol kas nėra aišku, ar pasirengimui narystei ES užteks ketverių metų, kaip dabar planuojama.

Kalbėdamas apie Naujosios Sąjungos inicijuotą lėšų gynybai ir švietimui perskirstymą, A. Paulauskas teigė, jog šia akcija norėta pademonstruoti, kad reikia stiprinti ne tik krašto apsaugą, bet ir švietimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.