aA
Švedijos kompanija "Ericsson" planuoja labiau sutelkti dėmesį į pigesnių mobiliųjų telefonų rinką. Kompanijos vadovų teigimu, taip tikimasi gauti didesnį pelną.
Didžiausios pasaulio mobiliojo ryšio tinklų tiekėjos ir trečiosios pagal mobiliųjų telefonų gamybą kompanijos "Ericsson" atstovų teigimu, šių metų pirmąjį pusmetį dirbo keturis kartus pelningiau ir uždirbo 18,6 milijardo Švedijos kronų (8,28 milijardo litų), neskaitant mokesčių.

Tik vartotojams skirtų prekių padalinys, sudarantis 20% kompanijos, patyrė 1,8 milijardo Švedijos kronų nuostolį, nors lyginant su praeitų metų duomenimis pardavimų lygis pakilo 40%.

Kompanijos vadovo Kurto Hellstromo teigimu, firmoje įkurtas naujas padalinys, kuriantis milžinišką paklausą turinčius pigius mobiliuosius telefonus ir orientuosis į mobilaus interneto technologijas, kurios ateityje bus labai populiarios.

Pigesnių mobiliųjų telefonų modelių rinka didėja daug sparčiau, nei aukštos klasės telefonų.

Naujosios verslo taktikos pasiteisinimo pavyzdys yra pigių A2618 modelių paklausa.

Siekdama sumažinti gamybos išlaidas, kompanija sustabdys nepelningų modelių gamybą ir plėsis statydama naujas gamyklas tokiose pigios darbo jėgos šalyse, kaip Meksika, Estija ir Vengrija.

Apie konkrečias naujų gamyklų vietas nebuvo užsiminta.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.