aA
Sekmadienį virš šiaurinės Vokietijos dalies ir Didžiosios Britanijos praūžė galingas uraganas, kurio vėjo gūsiai siekė iki 120 km/val.
Indrė Kazlauskaitė. Audra mieste
Indrė Kazlauskaitė. Audra mieste
Kaip pranešė Vokietijos meteorologijos tarnybos, Baltijos jūros pakrantėje, taip pat Brėmeno, Hamburgo ir Hanoverio miestų rajone stiprus vėjas rovė su šaknimis medžius, plėšė namų stogus, vartė elektros perdavimo linijų stulpus. Mažiausiai du žmonės sužeisti.

Vismaro mieste medis užgriuvo lengvąjį automobilį, sunkiai sužeisdamas dvi jame buvusias moteris. Prie Brėmeno vėjas išvartė šviesoforus ir apsaugines užtvaras palei greitkelį. Kai kuriuose rajonuose paralyžiuotas automobilių transporto eismas. Geležinkelio ruože tarp Brėmeno ir Hanoverio sustabdytas traukinių eismas, nes bėgiai užversti išvartytais elektros linijų stulpais.

Gamtai įsisiautėjus ugniagesiai ir gelbėjimo tarnybos priverstos dirbti avariniu režimu. Vien Hamburge avarinė tarnyba buvo kviečiama daugiau kaip 270 kartų.

Didžiojoje Britanijoje nuo uraganinio vėjo žuvo trys žmonės, pranešė BBC.

40-metį futbolo klubo aistruolį mirtinai sužalojo įgriuvusios statybinės konstrukcijos netoli Lesterio miesto stadiono, o sutuoktinių pora iš Loustofto (Sufolko grafystė) žuvo, medžiui užvirtus ant jų mašinos.

Keletas žmonių įvairiuose karalystės rajonuose buvo sužeisti. Stipraus vėjo gūsių greitis kai kur siekė iki 70 mylių per valandą.

Tūkstančiai namų liko be šviesos. Turint galvoje nuostolių mastą mažai tikėtina, kad elektros tiekimas bus atkurtas anksčiau nei pirmadienį, patikslina BBC. Be to, stiprus vėjas ir lietus labai apsunkino automobilių eismą daugelyje Jungtinės Karalystės kelių.

Iki 65 mylių per valandą siekiantys vėjo gūsiai šiandien dar prognozuojami pietiniuose ir vakariniuose salos rajonuose, o Didžiosios Britanijos šiaurėje sinoptikai žada audrą su kruša, griaustiniu ir gausiu sniegu.

Lietuvos radijas